Hotellit Helsinki

Helsinki on yksi kuumimmista kaupunkikohteista tällä hetkellä Euroopassa. Hotellit ovat usein hyvin varattuja ja Helsingin hotellien hinnat ovat nousseet muutamassa vuodessa jonkun verran ja hotellit ovat suosituimpina aikona lähes täynnä. Eli hotellivaraus kannattaa yleensä tehdä hyvissä ajoin, mielellään heti kun matkapäivät on tiedossa. Helsinkiin rakennetaan tai laajennetaan useita hotelleja parhaillaan, eli helpotusta lievään hotellipulaan on tulossa lähivuosina reilusti. Hotellien hinnat vaihtelevat paljon sesongin ja sijainnin mukaan. Keskustan hotellit Helsingissä ovat luonnollisesti kalliimpia, mutta muutama kymppi yöltä lisää ja et välttämättä tarvitse liikkumiseen muuta kuin jalat tai muutamalla eurolla vuokrattavan kaupunkipyörän.

Helsinki kaupunkikohteena

Suomalaisista 1,5 miljoona käy säännöllisesti Helsingissä työn tai opiskelujen takia. Helsinki on maailman mittakaavassa kompakti pääkaupunki. Asukkaita on sopivat puoli miljoonaa. Keskustassa tärkeimmät nähtävyydet on kävelyetäisyydellä ja julkinenkin liikenne toimii loistavasti. Helsingistä löytyy kaikkea mitä isommista Euroopan pääkaupungeista, ilman isojen kaupunkien lieveilmiöitä, Helsinki on edelleen turvallinen kaupunki myös turisteille, niin Suomalaiselle kuin ulkomaalaiselle.

Nähtävyyksiä Helsingissä

Ensi kertaa Helsingissä vieraileville pakollisia kohteita ovat tietysti Kauppatori lukuisine torimyyjineen, Helsingin muutamat pääkirkot ja tietenkin Suomenlinna, joka on kauniina päivänä kiva kohde Helsingissä useamminkin vierailevalle. Kesällä Helsinki herää horroksesta ja kaupunki täyttyy tapahtumista, toisin kuin monet muut isommat kaupungit, niin Helsinki ei tyhjene kesällä. Vaikka Helsinki ei nyt varsinainen rantakohde olekkaan, mutta jos ilmat osuvat kohdalleen, niin kaupunki on täynnä erikokoisia hiekkarantoja. Rantaviivaaan on ilmestynyt viimevuosina muuta julkista saunaa, eli supersuosittu Löyly ja kauppatorin kupeeseen altailla varustettu Allas.  Helsingin Kalliosta löytyy vielä muutama perinteinen sauna, kuten vuodesta 1929 toiminut Sauna Arla

Helsingin suosituimmat hotellit